Recreatie in Heerlen

 • Limburgs Mooiste 2022: vrijdag 10 t/m zondag 12 juni. Limburgs Mooiste met startlocatie Heerlen is een recreatieve toertocht met maar liefst 8 verschillende race routes, 3 verschillende mtb routes en een heuse familietocht. Voor ieder wat wils en voor ieder zijn of haar eigen uitdaging! Een compleet evenement met mooie uitgepijlde routes, verrassende beklimmingen, goed verzorgde serviceposten onderweg en een sfeervolle start- en finishlocatie.
 • Thermenmuseum: In dit museum zie je voorwerpen en een badhuis uit de Romeinse tijd. Tijdens je museumbezoek krijg je een goede indruk van het ontstaan van de stad Heerlen, voorheen Coriovallum genoemd. (www.thermenmuseum.nl)
 • Kinderstad Heerlen: Dit overdekt speelparadijs heeft een oppervlakte van 10.200 m2. Door de vele attracties en speeltoestellen is het een heus attractiepark. Kinderen kunnen zich hier uren vermaken. (www.kinderstad.nl)
 • Sterrenwacht Explorion: elke vrijdagavond kun je naar de sterren gaan kijken, want dan heten de amateur-astronomen van Sterrenwacht Explorion je van harte welkom! (www.explorion.nl)
 • Kasteel Hoensbroek: In dit kasteel waan je je in de Middeleeuwen. Het kasteel kan op eigen gelegenheid worden bezocht. Je kunt bij de receptie van het kasteel een rondleiding verkrijgen en zelfs middeleeuwse kleding huren voor de kinderen. (www.kasteelhoensbroek.nl)
 • Neoliet: Bij klimcentrum Neoliet bij Sportingclub Kaldeborn is het goed klimmen voor de ervaren klimmer. Maar ook als je nog nooit hebt geklommen is het zeker de moeite waard om het eens te proberen onder begeleiding van een instructeur. (www.neoliet.nl/heerlen/)
 • Skatepark The Promise: The Promise is een geheel nieuwe indoor skatebaan compleet met halfpipes, vertskating et cetera voor skateboard, bmx/mtb, inlineskates of stepjes. (www.thepromise.nl)
 • Nederlands Mijnmuseum: Gevestigd in de voormalige 100-jarige Oranje Nassau mijn I. De rondleidingen worden verzorgd door oud-mijnwerkers. (www.nederlandsmijnmuseum.eu)
 • Woonboulevard Heerlen: Hier hoef je je niet te vervelen. De hele dag kun je rondneuzen in de tientallen meubelzaken en tuincentra die de boulevard rijk is. (www.woonboulevardheerlen.nl)
 • Bioscoop: In het centrum van Heerlen zijn 2 bioscopen gevestigd. (www.royaltheaters.nl en www.quatrocinema.nl)
 • Theater: In het centrum van Heerlen bevindt zich een zeer modern theater waar voor iedere leeftijdscategorie en in elk genre iets te vinden is. Boek je kaartjes ruim van tevoren! (www.parkstadlimburgtheaters.nl)
 • Schunck: Dit is een multidisciplinaire culturele instelling, gespecialiseerd in Moderniteit en Urban-Culture. Schunck is ontstaan uit een bundeling van krachten van verschillende culturele instellingen: een museum voor moderne en hedendaagse kunst, een centrum voor onderzoek en presentatie op het terrein van architectuur en stedenbouw, een openbare bibliotheek, een muziekschool en filmhuis De Spiegel. (www.schunck.nl)
 • Heerlen centrum: De binnenstad van Heerlen beschikt over een uitgebreid winkelcentrum. Met 2 overdekte winkelcentra en vele restaurantjes is het hier goed vertoeven.
 • Fietsverhuur: In het dorp Heerlerheide kun je een fiets huren bij fietsservice Ghen Heij (www.fietsservice-ghenheij.nl) of anders in het naastgelegen dorp Hoensbroek bij Rekers 2 Wielers (www.rekerstweewielers.nl).

Meer uit deze categorie


Reserveren

Vul hier geheel vrijblijvend uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

[contact-form-7 404 "Not Found"]