Recreatie in Brunssum

  • Brunssummerheide: Op slechts 15 minuten loopafstand van Camping Hitjesvijver ligt een bos- en heidegebied van 2000 ha. Je kunt hier verschillende wandel-, fiets-, paardrij- en MTB-routes volgen. De routes zijn allemaal duidelijk bewegwijzerd.
  • Blote Voeten Park: Blootsvoets lopen op het blote voetenpad is een uitdaging om de natuur op een andere manier te leren kennen. Het is gezond en leuk! Over een afstand van 4 kilometer loop je over verschillende oppervlakken van mos, bosgrond, grind, kolen, zand, houten knuppels, boomschors, kleikorrels, water en modder. Laat je voeten masseren door de natuur! (www.blotevoetenpark.nl)
  • Schutterspark: Een prachtig, bosrijk recreatiepark, met een rijke historie. In het Schutterspark kun je een gehele dag invullen. In de grote speeltuin kunnen de kinderen lekker kunnen ravotten op de diverse toestellen. Iedere zondag rijdt Stichting stoomgroep Limburg hier met hun stoomtreinen, maak dus zeker een ritje! Vanuit daar, loop je richting de kinderboerderij en hier waan je je een echte boer(in). Ontdek de boerderij op een van de tractors die er staan of wandel langs het kabouterpad. Aan de vijver ligt de minihaven. Ahoy! (www.schuttersparkbrunssum.nl)
  • Adventure Park het Plateau: Park het Plateau is gelegen in het Schutterspark in Brunssum. Bij Park het Plateau kun je klimmen, kruisboogschieten, bijlwerpen, mountainbiken en wandelen. In het klim- en adventure park trotseer je hindernissen op een hoogte van 3,5 tot 7 meter (afhankelijk van de 4 routes). Zo beklim je o.a. touwladders,  lianen, houten wiebelbruggen en je glijdt via een zipline langs de bomen weer naar onder. Het klimbos bestaat uit 4 klimroutes met oneindig veel uitdagende elementen die jou de ultieme natuur- en avontuur beleving zullen geven. Leeftijd vanaf 5 jaar! (www.parkhetplateau.nl)
  • Parade Brunssum 2022: 30 juni t/m 3 juli 2022. Kleurrijke dansvoorstellingen, verrassende workshops, een veelzijdige cultuurmarkt én oergezellige feestavonden. Dat is Worldfestival Parade Brunssum! Het hoogtepunt is de Paradeoptocht met folkloregroepen uit de hele wereld. Het thema Re:discover the Dance geeft je een nieuwe kijk op folklore en moderne dansvormen. Kom kijken, doe mee en geniet van de Parade, een verrassend multicultureel festival voor jong en oud! (www.paradebrunssum.nl)

Meer uit deze categorie


Reserveren

Vul hier geheel vrijblijvend uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

[contact-form-7 404 "Not Found"]